Υπαίθρια Ζωή και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Στο πλαίσιο των δράσεών του για την Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων υλοποιεί βιωματικό σεμινάριο επιμόρφωσης ενηλίκων με τίτλο: «Υπαίθρια Ζωή και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» από την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011. Το σεμινάριο απευθύνεται σε  εκπαιδευτικούς Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, κατά προτεραιότητα μέλη του Εθνικού Δικτύου «Υπαίθρια Ζωή και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», που συντονίζει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου Δράμας και στο οποίο συμμετέχει το ΚΠΕ Κρεστένων.

            Συνολικά θα επιμορφωθούν 70 εκπαιδευτικοί από τις Περιφερειακές Δ/νσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας Κρεστένων.

Εισηγητές θα είναι Υπεύθυνοι και μέλη των Παιδαγωγικών ομάδων από τα ΚΠΕ Κρεστένων Ηλείας, Παρανεστίου Δράμας, Καστοριάς και Μαρώνειας Ροδόπης.

             Το σεμινάριο θα είναι στο μεγαλύτερο μέρος του βιωματικό και πολλές από τις δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε υπαίθριους χώρους της ευρύτερης περιοχής. Έτσι, εκτός από τις θεωρητικές εισηγήσεις, θα περιλαμβάνει περιβαλλοντικό μονοπάτι, υπαίθριες δραστηριότητες και τεχνικές διαβίωσης στη φύση καθώς και εργαστήρια παρασκευής  παραδοσιακών προϊόντων.