Εισαγωγικό Σεμινάριο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών, 27-28 Νοεμβρίου 2015

ΣυνημμένοΜέγεθος
Microsoft Office document icon ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ163.5 KB

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση για συμμετοχή σε Διήμερο Εισαγωγικό Σεμινάριο Επιμόρφωσης Ενηλίκων (εκπαιδευτικών) που διοργανώνει το ΚΠΕ Κρεστένων.»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων του για το έτος 2015-2016 και της πράξης «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ» με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους, σχεδιάζει την υλοποίηση διήμερου Εισαγωγικού Επιμορφωτικού Σεμιναρίου διάρκειας 18 ωρών για 48 Εκπαιδευτικούς της Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ηλείας.

Το σεμινάριο, με τίτλο: «Εισαγωγή στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Θεωρητικές αρχές και  μεθοδολογικές τεχνικές στην υλοποίηση Προγραμμάτων Π.Ε», θα υλοποιηθεί από την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου και ώρα 16:30 έως και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19:30 στους χώρους του ΚΠΕ Κρεστένων και σε πεδία της περιοχής. Σκοπός του είναι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί να επιμορφωθούν γύρω από βασικές εννοιολογικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις (βιωματικές μεθόδους και τεχνικές) της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία, ώστε να υποστηρίξουν το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικές προσεγγίσεις, εργασίες πεδίου και βιωματικά εργαστήρια. Απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς που θα υλοποιήσουν φέτος για πρώτη φορά Πρόγραμμα Π.Ε. και δεν έχουν επιμορφωθεί και εν συνεχεία σε εκπ/κούς που δεν έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια σε ΚΠΕ. Μπορούν να συμμετάσχουν 24 Εκπ/κοί από κάθε Δ/νση Εκπ/σης, οι οποίοι και θα λάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής. Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του προβλεπόμενου αριθμού συμμετεχόντων από τη μια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, θα συμπληρώνεται ο αριθμός συμμετοχών από την άλλη Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Παρακαλούνται οι Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ηλείας να κοινοποιήσουν στις σχολικές μονάδες ευθύνης τους την παρούσα πρόσκληση και να αποστείλουν στο ΚΠΕ Κρεστένων πίνακα με τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, σχολική μονάδα, τηλέφωνο) των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών (τακτικών και αναπληρωματικών), το αργότερο μέχρι τη Παρασκευή 06 Νοεμβρίου 2015.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να αποστείλουν την επισυναπτόμενη Αίτηση Συμμετοχής τους στους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσής τους μέχρι την Τετάρτη 04 Νοεμβρίου 2015.

Το ΚΠΕ Κρεστένων θα καλύψει από το Τεχνικό Δελτίο Υποέργου του και σύμφωνα με τον ισχύοντα οδηγό διαχείρισης, στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», τις δαπάνες που αφορούν τη διαμονή (όσων δικαιούνται) σε εξάκλινους κοιτώνες της Μαθητικής Εστίας Κρεστένων και τη διατροφή των συμμετεχόντων στο Σεμινάριο.

Τα έξοδα μετακίνησης των επιμορφούμενων θα καλυφθούν από τους ίδιους.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου καθώς και ο Πίνακας Συμμετεχόντων (τακτικών και αναπληρωματικών) θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα (www.kpekrestenon.gr) του ΚΠΕ Κρεστένων μετά τις 10 Νοεμβρίου 2015.